Waarom je sexuele energie goed moet stromen

Stel, je hebt te kampen met een verstopte waterleiding. En omdat je niet wilt blijven zitten met de ongemakken ervan, (zoals vervuild water in je gootsteen of helemaal geen water), schakel je gauw een loodgieter in. Want goed stromend water heb je eenvoudigweg nodig om te douchen, te koken, je was te doen, een lekker bad te nemen. Water is nodig om in leven te blijven. En om gemakkelijk en lekker te leven.

Waarom hebben we er dan moeite mee om de kraan voor onze sexuele energie, onze innerlijke levensstroom, helemaal open te zetten? Rare wezens zijn we soms…

Wat gebeurt er met je als je sexuele energie verstopt zit?

Je voelt je chagrijnig, moe, somber, onrustig, futloos, en je loopt rond met allerlei burnout-achtige verschijnselen. Je bent niet verbonden met je lichaam. Je zit vast in je leven, je bedrijf draait eerder verlies dan winst. Je mist het creatieve gevoel dat je nodig hebt om je bedrijf te runnen.
Er komt letterlijk niets uit je handen. Je voelt je vaak slachtoffer van het leven. Je zoekt liefde, erkenning en vervulling bij een ander. Je hebt totaal geen zin om te vrijen. En voel je je steeds ongemakkelijker in je relatie. Je hebt het gevoel dat je sex leeg is. Je voelt je niet verbonden met je partner. Je voelt je niet blij en gelukkig.

Hoe komt het dat je sexuele energie/ levensstroom vervuild is?

Door alle negatieve overtuigingen die wij mee hebben gekregen vanuit onze omgeving over sexualiteit, ons lijf, sex, genieten, ons vrouw- en manzijn, etc. Allemaal onwaarheden die ons klein hebben gehouden. Allemaal bedoeld om ons sterker te maken in het leven. Dus op zich functioneel, maar de vraag is of je die “”leugens” je leven lang wilt blijven geloven? We zijn ons vaak niet bewust dat we hierdoor vanuit andermans energie leven in plaats van onze eigen.

Wat is de andere kant van leugens?

De waarheid! En dat is dat jouw sexuele energie goed moet stromen omdat het jouw levenskracht, jouw levensstroom, jouw creatiekracht is.
Als deze kraan openstaat en de straal goed door je lijf stroomt, dan voel je je vitaal, gezond en creatief. Dan heb je zin om bergen te verzetten in plaats van apathisch op de bank te zitten en je slachtoffer van alles en iedereen te voelen. En van iedereen te verwachten dat die van je moet houden en voor je moet zorgen.

Je zit lekker in je vel, de energie giert door je lijf, je voelt je blij, licht. Sensueel, levenslustig.
Je kunt veel meer genieten van sex, zowel met jezelf als met een partner. Je voelt je vrijer in bed. Je voelt je ook meer verbonden met je partner. Je relaties zijn gewoon een stuk leuker.

Deze staat maakt dat je zakelijk creatiever en productiever bent. Werk je voor een baas, dan is deze baas absoluut blij met je, want door jouw inzet gaat zijn productie omhoog.
In jouw eigen bedrijf boek je sneller resultaten.
Je werkt vanuit hoofd, hart en ziel, daardoor neem je de juiste besluiten op alle vlakken.
Je lijf is in rust en balans. Je ervaart onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor anderen.

Kortom: JE LEEFT.

Mijn tip voor jou

Maak eens een winst- en verliesrekening op

Pak een blocnote en maak een winst- en verliesrekening op. Hoe ziet dat er voor jou uit? Hoeveel tijd, energie, geld, relaties, plezier, geluk ben je door de verstopping al kwijtgeraakt en wat komt daar nog bij? Misschien gebeurde dit uit schaamte of trots? Of uit gewoonte omdat je dacht dat verstopt zitten heel normaal is op een bepaalde leeftijd of als je al jaren in een relatie zit. Misschien is de gewenning zodanig aanwezig dat je de verstoppingen niet goed herkent.

Wat is je winst als je de verstopping voorgoed verhelpt? Zet het naast het verlies en neem vandaag nog het besluit dat jou alleen maar winst oplevert! Elke dag dat je uitstelt om de blokkades te verhelpen, kun je inboeken op je verliesrekening.

Schoon en goed stromend water is onmisbaar voor elk leven op aarde. Net zo belangrijk is de goede doorstroming van je sexuele energie voor jouw algehele welzijn.

Ik ben graag jouw loodgieter. Ik help je om jouw levenskracht weer te optimaliseren. En ik leer je om alle leidingen blijvend schoon te houden.

Zodat jij volledig vanuit JOUW energie en levenskracht gaat leven. En weer blij, succesvol en gevuld met liefde jouw leven leeft. Verankerd in jouw sexuele kracht.

Vrij en vervuld op alle vlakken.

Het begint met een keuze. Een keuze die jou dient.

In liefde, Jane

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *