Ik Ben Onsterfelijk

Als ik net klaar ben met het volgen van Maartje Kopers webinar over het manifesteren van mijn zielsmissie ga ik zitten om te voelen wat er door mij heen wilt stromen. De materie is mij bekend, het is heerlijk om het herhaald te krijgen. Herhaling is koning zeggen ze wel eens. Op deze Koningsdag lijkt deze uitspraak zowaar te kloppen!

Want het ene inzicht na het andere volgt. Ik kan niet anders dan nu, met een hongerige maag, toch eerst te gaan zitten om de vloed van woorden dat uit mij wilt stromen, op te schrijven.

Ik schrijf, net voordat Maartje afsluit, haar het volgend bericht: “Ik ben een ziel, ik ben nooit geboren en zal nooit sterven. Daardoor ben ik eeuwig en onsterfelijk. Er kan mij nooit iets gebeuren want ik zal nooit sterven.”

Herinneringen van zielsbewustzijn

Ik heb in het verleden deze zielswijsheid heel vaak gebruikt in allerlei moeilijke situaties. In de tijd dat ik bij Brahma Kumaris, een internationale spirituele universiteit, zat leerde ik daar over zielsbewustzijn.

Ik gebruikte de bovenstaande tekst om bijvoorbeeld vergaderingen tussen beleidsmakers, politie, politici etc. effectief te leiden. Voordat ik de vergaderingen inging mediteerde ik op de bovenstaande tekst.

Dit soort vergaderingen leiden vond ik altijd een opgave, totdat ik begon in te tunen op mijn ziel. Toen ging alles echt vanzelf. Geen vraag was te gecompliceerd en ik had de volledige regie over de vergadering. Er werd met respect omgegaan met elkaar. De juiste besluiten werden genomen voor het groter belang. De resultaten waren ernaar. De vergadering en de activiteiten naar aanleiding van de vergadering leken moeiteloos te gaan.

Andere ervaringen uit het verleden duiken nu achter elkaar op. Ik zie mijzelf terug als man. Ik leefde in de tijd van Koning Arthur. Ik was een van zijn naaste ridders en bijzonder toegewijd aan de koning.

Toen zijn tegenstanders mij zover wilden krijgen om hem te verraden, weigerde ik daaraan mee te werken en werd op gruwelijke wijze vermoord.

Ik weet tot op de dag van vandaag, dat ik in die gruwelijke ervaring de oerkracht voelde van mezelf en dat ik tijdens de martelingen alleen maar dacht: “Wat er ook gebeurt, je krijgt mij niet klein. Ik ben een oerkracht. Mijn kracht blijft voortleven.”

In een volgende ervaring was ik vrouw en koningin op Hawaii. Ik was het niet eens met de leefwijze van mijn man, de koning. Ik bood teveel tegenstand, sprak teveel mijn waarheid, durfde voor mezelf te staan. Ik wilde respectvol als vrouw behandeld worden. Hij gooide mij voor het volk dat mij op wrede wijze ombracht. Tijdens die ervaring hoorde ik weer dezelfde stem zeggen “Ik ben een oerkracht, ik blijf leven. Ik ben Kracht.”

Ik voel nu weer die Oerkracht terwijl ik over de ervaringen schrijf.

Wat gebeurde er in wezen?

Door in het meest gruwelijke moment terug te grijpen naar deze oerkracht liet ik in wezen mijn lichaam los en kwam ik in mijn zielsbewustzijn.

Dit realiseer ik mij nu, voor het eerst door het webinar, heel sterk.

In mijn fysieke identiteit als man-mens en vrouw-mens verging mijn lichaam. Mijn zielsbewustzijn bleef in beide gevallen overeind. En sprak dezelfde woorden. En koos voor andere levens zoals het huidige.

Meer bewijs dat ik een Ziel Ben, heb ik niet meer nodig.

Het mooie is dat ik mij nooit druk maak om ziekte. Ik weet dat ik de macht heb over mij cellen. Dat is wat het zielsbewustzijn met zich meebrengt.

En toch….is de valkuil om met de fysieke realiteit te identificeren soms behoorlijk aanwezig.

Als ik mij druk maak om mijn bedrijf, geld, producten, marketing, mijn lijn, anderen, wat er in de wereld gebeurt etc etc. zit ik weer in de identificatie als mens. Fysieke identificatie kent zoveel vormen, dat ik het soms simpelweg niet herken. Als ik weer allerlei vervelende emoties in mijn lichaam voel of een vol hoofd ervaar weet ik dat ik mij ongemerkt weer geidentificeerd heb met de fysieke en vergankelijke realiteit. Geloof ik weer in sterfelijkheid en daardoor in angst, tekort, onveiligheid. Het leven wordt meteen minder plezierig. Dan ben ik weer een vergankelijk mens.

De mooie herinneringen waarbij ik tijdens het sterven van mijn lichaam, teruggrijp op mijn zielsbewustzijn, leveren mij het bewijs is dat ik een Ziel Ben. Ik hoef geen bewijzen meer geleverd te krijgen.

Het volgende inzicht is ook zo prachtig!

Want als IK Onsterfelijk Ben, is Creatie ook Onsterfelijk, Oneindig, Onbeperkt. Het is dezelfde Stroom, het Zelfde Bewustzijn. Nu is dit niet alleen een Weten, het is Manifestatie van mijn Zielsbewustzijn in mijn materie. In mijn denken, handelen, voelen. Het is Een.

Dit bewustzijn wordt nu mijn meest dominante Overtuiging. Ik voel het nu in elke cel. Ik ben geland.

Ik Ben Eeuwig en Onvergankelijk. En als ik dat Ben, Ben jij dat ook.

Geloof jij mij? Welke herinneringen helpen jou om je vandaag jouw Ware Identiteit te herinneren? Hopelijk helpt mijn verhaal jou daarbij.

Voel je vrij om te reageren.

Dank Maartje Koper voor je prachtig webinar. Het bracht mij terug bij wie ik Ben.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *