Hoe het kwaad tot liefde wordt gemaakt

Ik zit een paar maanden geleden achter de computer te werken, mijmerend over mezelf, mijn spirituele groei en mijn situatie. Ik bevind mij in hele turbulente tijden met een aantal mensen waar ik teveel energie aan verlies. Allerlei oude patronen duiken weer op en de onrust in en buiten mij blijft stijgen. In mij voel ik het diepe verlangen om weer de rust te vinden. Het is zoveel en energetisch zo zwaar dat het mij niet lukt om mijn hoofd leeg te krijgen. Het lijkt een innerlijke oorlog.

Plotseling hoor ik een stem zeggen: ” Laat het kwaad uit je vloeien zodat het daarbuiten op houdt te bestaan.”

Ik neem dit soort adviezen van mijn gidsen altijd serieus, wat niet wilt zeggen dat ik er meteen blij mee ben. Mijn eerste reactie is: “Wat bedoelen jullie? Welk kwaad draag ik in mij?” Wie hoort nu graag dat die kwaad in zich heeft?

Ik niet!

Al mediterend in de daarop volgende dagen kom ik erachter wat bedoeld werd met het kwaad. Dat zijn alle negatieve gedachten, emoties, acties die mijzelf en anderen of situaties betreffen. Door hieraan innerlijk vast te houden zorg ik ervoor dat het daarbuiten blijft bestaan. Alles is energie en bewustzijn. Dus ook wij zijn energie en bewustzijn en wij beinvloeden elkaar, ongeacht de afstand, tijd en ruimte.

Zo binnen, zo buiten.

Mijn ontdekking

In het innerlijk onderzoek ontdekte ik, na ongeveer 25 – 30 jaar, innerlijk werk nog heel wat oude boosheid, irritatie, angsten, verdriet, soms hele diepliggende en weggestopte wraakgevoelens, minderwaardig denken over mezelf en anderen. Ik ontdekte ook schuld, schaamte en oordeel op mijn situatie.

Om een voorbeeld te noemen. Zo schaamde ik mij enorm dat ik door verkeerde beslissingen in de eerste helft van 2019 het financieel zwaar had gekregen.

“Hoe had ik toch zo dom kunnen zijn!” was mijn overheersend oordeel. “Hoe vertel ik het de wereld hoe moeilijk ik het heb?” Deze diepe schaamte deed zelfs mijn bruine wangetjes rood worden.

Ik overlaadde mezelf met schuld dat ik het echt anders had moeten aanpakken. Wat een martelingen!

Ik leef niet boven mijn stand maar heb o.a. een coach vertrouwd in haar aanpak en beloftes om mijn bedrijf te laten groeien. Wat mij uiteindelijk tot een pijnlijk maar uiterst leerzame les brengt dat ik te weinig geloof heb gehad in mezelf wat betreft de marketing, waardoor ik iemand anders dacht nodig te hebben. Ik wilde mijn bedrijf nu harder laten groeien en sprong ik op een zeer kwetsbaar moment in een jaarprogramma met alle gevolgen van dien.

Naast dit jaarprogramma maakte ik een paar cruciale fouten met o.a. klanten door hen teveel ruimte te geven waardoor ik daar ook geld verloor. Mijn pleasegedrag waarmee ik voorbij ging aan mezelf en mezelf tekort deed kwam letterlijk uit al mijn porien naar boven om in haar volle glorie gezien en gevoeld te worden. En mij de les te leren die ik nodig had.

Ik werd mij bewust van alle oude patronen die deze voorvallen in mij wakker maakten.

Ik opende mij om alle kwaad tot de bodem te voelen. Ik vroeg elke dag aan mijn gidsen om mij hiervoor te openen.

Mijn intense verlangen was en is nog steeds om alle kwaad te herkennen, erkennen, te voelen om het vervolgens uit mij te laten stromen.

Ik voelde dat er nog restafval zat dat te maken had met mijn incestverleden en met familiekarma met betrekking tot geld, macht, sex. Deze lijnen waren honderden zo niet duizenden jaren oud.

Steeds opnieuw herkende en erkende ik hoe ik nog vast zat in een slachtofferrol en daardoor in de voortdurende onrust zat die deze bewustzijnsstaat met zich meebracht.

Ik koos voor het advies van de gidsen en begon elke dag te mediteren om het kwaad om te vormen tot liefde. Ik vroeg om leiding om mij bij de les te houden en mij niet de gelegenheid te geven om van dit pad af te wijken.

Pak je leiderschap op

Mozes, een van mijn gidsen, liet mij tijdens een van mijn donkerste momenten weten dat ik mijn leiderschap moest oppakken. Ik wist dat hij doelde op mijn innerlijke transformatie van het kwaad, door daar alle verantwoordelijkheid voor te nemen. Alles wat ik meemaakte was mijn eigen creatie.

Het ongeloof in het eigen vermogen om de ZELFMARKETING te doen bracht mij zover dat ik iemand inhuurde die daar niet voor bedoeld was. Hiermee ontnam ik mijn eigen ziel de gelegenheid om vanuit Overgave en Vertrouwen de juiste marketing te laten ontstaan. Ik zei ooit dat marketing het speelveld van mijn ziel was. Ik durfde daar zelf toen niet op te spelen.

Mijn pleasegedrag leerde mij nog meer over mijn overlevingsmechanisme uit mijn jeugd om liefde, aandacht en erkenning te krijgen.

Ik heb heel lang geloofd dat ik continu omlaag getrokken kon worden door het familiekarma op geld, sex, macht. Ik weet nu dat ik daardoor mijn macht weggaf door het ongeloof in mezelf. Ik heb op dit gebied een zeer intens innerlijk pad gevolgd en heb mij reeds op hele diepe lagen bevrijd. Ik heb toch steeds een alertheid en wantrouwen behouden en mezelf een spin gevoeld die nog vastzat in een spinnenweb. Wat niet wegneemt dat het altijd goed is om alert te blijven.

Nu weet ik dat het vastzitten van de spin het gevolg is van hele sterke overtuigingen en dat het in wezen bullshit en een illusie is. Want ik ben degene die door een diepgaand besluit en de daarbij horende acties mij absoluut vrij kan maken van elke draad die mij nog bindt aan negatieve invloeden van familie- en andersoortig karma.

Hoe?

Door het kwaad uit mij te laten vloeien. Door alle boosheid, oude emoties, wraakgevoelens, verdriet, angsten, onveiligheid, wantrouwen, pleasegedrag enzovoorts, bewust te worden, te omarmen en uit mij te laten vloeien.

Letterlijk door mijn tranen te laten vloeien als ik de pijn voel, door mijn spieren en gedachten te ontspannen door meditatie. Door 24/7 bewust te zijn van mijn staat, dus steeds te checken: “waar ben ik nu? Gedraag ik mij als slachtoffer of heb ik leiding over mezelf?” En steeds mijn acties aan te passen om mijn uiteindelijk doel van totale innerlijke bevrijding te bereiken.

Deze staat ken ik goed, ik heb dit al in een eerder leven bereikt. Ik ben teruggekomen naar de aarde om de aarde, samen met miljoenen anderen, te helpen evolueren door het vrijmaken van de ware potentie als God. Dit doe ik onder andere door het vrijmaken van schuld, schaamte en oordeel op onze seksualiteit. Zodat we vanuit onze essentie leven en liefhebben.

Deze waardevolle lessen hebben mij ook enorm nederig gemaakt. Ik ben gevuld met nog meer kwetsbaarheid en onvoorwaardelijke liefde. Mijn vertrouwen in mijn leven en in wie ik werkelijk ben is enorm gegroeid. Het is niet alleen een weten maar een voortdurende belichaming van het weten.

Wat ik ook heel belangrijk vind te weten is dat 95 % van mijn gedrag voortkomt uit het onbewuste. Slechts 5 % is bewust. Dus kan het niet anders dat in die 95 % zoveel zit wat ik nog niet weet van mezelf. Hoe heerlijk is het dan om dit soort ervaringen te krijgen die stukjes van mijn onbewust weer bewust maken voor mij. Weer een stukje bevrijding erbij op mijn pad naar totale innerlijke bevrijding.

Wie ben ik werkelijk?

Ik heb zin in een leuke fim en kom op Netflix Overcomer, een spirituele film, tegen. In deze film staat de vraag centraal:” Who are you?”

Het gaat over menselijkheid, liefde, verlangens, oude pijn, vergeving, hereniging van familie, kracht, volharding en nog zoveel meer. Het gaat om het vinden van God in jezelf en daar buiten.

De hoofdpersoon vraagt op het einde van de film aan haar coach: “Ask me who I am”

Haar coach vroeg haar: “Who are you?” Haar antwoord was:

” I am CREATED BY GOD , He designed me. So I am not MISTAKEN.

His son died for me so I could be FORGIVEN.

He choose me to HIS OWN, so I am the CHOSEN ONE.

He redeemed me, so I am WANTED

He showed me GRACE, so I can be SAFE

He had a FUTURE for me because he LOVES ME

So I don’t wonder anymore WHO I AM.
I AM A CHILD OF GOD”

Toen deze woorden uit de mond van deze prachtige tiener kwamen, raakten ze mij tot in mijn kern. Ik ben geen bijbellezer. Heilige geschriften doen mij in feite niet veel totdat ik de woorden zelf kan voelen en daardoor vanuit mijn kern voel of het klopt of niet. Ik laat mijn leven nergens door voorschrijven en leef voornamelijk vanuit mijn eigen gevoel.

Deze woorden had ik vaker gehoord maar hadden mij niet veel gedaan totdat ik ze in deze context terug hoorde. Ik wist toen dat dit niet zomaar was. Want toen Rachel, de hoofdpersoon, ze uitsprak, heb ik op de herhaalknop gedrukt en de tekst vele malen terug beluisterd omdat ik er zo gelukkig van werd.

Ze zijn een imprint geworden in mijn ziel. Ik herhaal ze vele malen per dag.

Ze kwamen om mij te helpen om het kwaad uit mij te laten vloeien door mij nogmaals met mijn neus op de feiten drukken op mijn echte identiteit als gewenst en geliefd kind van God. Een bewuste creatie die vanuit Onvoorwaardelijke liefde gemaakt is en wiens natuur puur en onschuldig. Het heeft in essentie nooit kwaad gekend en hoeft dus ook geen kwaad te kennen en te leven door het vast te houden.

Zolang ik vasthoud aan het kwaad en mijn slachtofferrol hou ik de innerlijke oorlog in staand en zorg ik voor oorlog daarbuiten. Dat zaai ik boosheid en krijg ik boosheid terug. Wat ik zaai krijg ik terug. Dat is een kosmische wet.

En laat mij nu dol zijn op kosmische wetten.

Daarom besluit ik elke dag weer om Onvoorwaardelijke Liefde te ZIJN, zoals ik dat in essentie al ben.

Ik ben liefde, ik zaai liefde en ik oogst liefde.

En houdt het kwaad daar buiten op te bestaan. En wordt het vanzelf Liefde.

Zo binnen, zo buiten. Zoals bedoeld.

Ik ervaar door mijn keus om alle kwaad uit mij te laten vloeien nu alleen maar rijkdom op alle fronten van mijn leven. Dat is zo ongelooflijk fijn!

Lieve lezer,

Ik nodig je uit om in gesprek te gaan met jezelf en te ontdekken waar je nog mee rondloopt. Welke gedachten, personen of situaties je verdrietig maken. Waar je nog stress van ervaart. Het is vaak veel meer dan je zelf weet. Juist omdat het onbewuste 95 % bedraagt.

Ik hoop dat mijn verhaal je helpt om te ontdekken wat je graag wilt loslaten.

Heb je een luisterend oor en een handje nodig om je dat duwtje te geven om los te laten? Neem gerust contact op via info@janeharidat.com

With love, Jane

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *