5 manieren om lichaam, hart en ziel met elkaar te verbinden en harmonie te ervaren in 2024

In 2016 was ik in Hawaï en bood ik een gratis behandeling aan aan iemand die het wanhopig nodig had. Ze voelde zich losgekoppeld van haar lichaam. Ik hielp haar een verbinding met haar fysieke wezen tot stand te brengen. Ik was verrast toen ik haar moest uitleggen waar haar organen zich bevonden. Het was voor mij zo natuurlijk dat ik me niet realiseerde dat dit niet voor iedereen hetzelfde was.

Interessant genoeg kreeg ik tijdens mijn meditatie diezelfde ochtend door dat het lichaam en de ziel gelijk zijn. Spirit gaf me door dat wij, als mensen, begonnen te geloven dat het lichaam onbelangrijk en waardeloos is in vergelijking met de ziel. Velen vinden het hart, als de motor van het leven, al belangrijk, maar ontkennen nog steeds de gelijkheid tussen het lichaam en de ziel.

Hoe belangrijk en onderling afhankelijk zijn ze?

Stel jezelf voor als een auto: het lichaam is als de auto zelf en de ziel is als de bestuurder. Als de auto kapot is, kun je wel sturen, maar de auto beweegt niet. Je zou met vertrouwen kunnen zeggen dat onze ziel ons lichaam nodig heeft om vooruit te komen. En het lichaam heeft onze ziel nodig als zijn bestuurder. Ons hart speelt hierbij een cruciale rol. Het is de motor die de bestuurder in staat stelt om de auto te besturen. Wanneer het hart open is, stroomt liefde moeiteloos als brandstof naar de motor en naar alle essentiële onderdelen om de auto te sturen.

Elk onderdeel is even belangrijk; het ene kan niet functioneren zonder het andere.

Alles wat we ervaren, zowel fysiek als emotioneel, heeft invloed op beide. Als we bijvoorbeeld gelukkig zijn, voelt ons lichaam zich goed. Als we verdrietig zijn, kan dit ons lichaam beïnvloeden. Verdriet kan ons hart sluiten. Als het hart gesloten is, wordt de liefde, onze brandstof, afgesneden. We belanden in onze gedachten en de ziel kan geen verbinding maken met ons lichaam. We verkeren in een staat van spanning en stress.

Wanneer het lichaam ontspant, voelen we ons hart weer, en via het hart leggen we een nog diepere verbinding met ons lichaam. Als beide open zijn, kan de ziel verder afdalen. Dan bewonen we echt ons lichaam en kan de ziel haar kracht gebruiken om onze cellen te stimuleren hun zelfhelende bewustzijn aan te boren, zoals bij het genezen van ziekten. Deze drie-eenheid bevordert het bewustzijn van de ziel.

Wat een ongelooflijke samenwerking!

En hoe hebben we ooit kunnen geloven dat het lichaam minder waardevol is dan de ziel?

Natuurlijk speelt elk orgaan een belangrijke rol in ons proces van menswording. Elk orgaan is onmisbaar. Deze drie-eenheid vormt de basis voor een leven met bewustzijn van de ziel, liefde en manifestatie. Ze functioneren als een team om ons te helpen onze essentie te Zijn. Het gaat er niet om welke belangrijker is, maar om het erkennen van de gelijkheid tussen het lichaam, de ziel en het hart, en hoe ze samen onze kern vormen zodat we een gelukkig en succesvol leven op aarde leiden.

Ik deel graag mijn 5 tips met jou om deze Drie-Eenheid te versterken:

Na verdriet, stress of pijn kan het luisteren naar snelle muziek je goed laten voelen. Dansen en bewegen ontladen negatieve emoties en openen je lichaam, hart en ziel. Dus beweeg dat geweldige lichaam van jou

Dans omdat het je vreugde brengt, niet om gezien te worden. Dansen vanuit je ware zelf, niet vanuit je ego, verheft je lichaam, geest en ziel naar het Zielsbewustzijn.

Laat nooit iemand je ervan overtuigen dat je lichaam minder waardevol is dan je ziel. Omarm en respecteer je lichaam als de tempel voor je ziel.

Word je bewust van hoe je je wilt voelen. Je kunt emoties niet met je hoofd voelen; je voelt met je hart en je hele lichaam. Logisch denken en het voelen van emoties zijn twee verschillende dingen.

Ontdek de werkelijke wortels van je hartpijn en genees je hart. Overweeg om mijn gratis 30 minuten durende reading/healing te ervaren om de oorzaken van je hartzeer te ontdekken en je hart te laten genezen.

Plan hier je 30 minuten. Dit aanbod is alleen beschikbaar tijdens januari.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *