De kronkels van veiligheid

Ik geloof sterk in het versterken van de interne veiligheid, dat wil zeggen dat ik mij veilig voel bij mezelf. Ik ben er van overtuigd dat hoe meer ik oude angsten en mijn ergste ervaringen naar kracht en wijsheid transformeer, hoe groter mijn interne veiligehid wordt en ik mij blijer en gelukkiger in het menselijk leven voel.

Ik heb mijn bijzonder pijnlijk verleden gevuld met misbruik, geweld waarin ik elke vorm van basisveiligheid miste, getransformeerd naar een vervuld leven waarin ik anderen help om hun basisveiligheid te versterken, hun seksuele flow weer goed te laten stromen en een gelukkiger mens te zijn.

Betekent mijn transformatie dat ik nooit meer uitdagingen ervaar op het gebied van veiligheid en andersoortige uitdagingen? Ik zou graag een hele grote JA! willen schreeuwen, wat dus een Nee, betekent. Want mijn intern gevoel van veiligheid wordt steeds opnieuw getest. Zowel in persoonlijke als zakelijke relaties, als door maatschappelijke ontwikkelingen en mijn bedrijf.

Zo word ik al een paar weken elke dag gebeld door bedrijven die mij terug bellen omdat ik gebeld zou hebben. Vanmorgen had ik twee dakbedekkingsbedrijven uit Eindhoven aan de lijn. Met het laatste had ik een nuttig gesprek. De vriendelijke beller verzekerde mij dat als ik steeds gebeld word door onbekende bedrijven, mijn telefoon gehackt is. En dat de hackers mogelijk verder willen gaan door het hacken van mijn social mediakanalen, mijn bankrekening, en andere aspecten die te maken hebben met mijn bedrijf.

Ik kreeg te horen dat er NIETS tegen te doen is. Je kunt je simpelweg niet tegen dit soort hackers beschermen omdat die steeds nieuwe wegen bedenken om te hacken.

De feitelijke situatie

Ik blokkeer al maanden allerlei nummers waar ik mee gebeld word. “Misschien goed om dat voortaan niet meer te doen, want dan wordt een nieuw nummer gebruikt om je te bellen. Als je met alleen maar “hallo” de telefoon opneemt zodra een onbekend nummer belt, heb je kans dat ze de hoorn op de haak gooien als je je naam zegt en ben je misschien eerder af van de hackers,” was de wijze raad van deze vriendelijke man. “Veel kleine bedrijven hebben hier last van. Het is een enorme hype. De hackers pakken steeds een nieuwe regio. Ze gebruiken jouw nummer en emailadres om allerlei producten aan te bieden. Klanten betalen via een tikkie en krijgen hun producten nooit geleverd. Ik heb dit onlangs zelf meegemaakt doordat ik gebeld werd door boze mensen die beweerden dat ze producten bij mij hadden gekocht en betaald.”

Tijdens het gesprek voel ik een mengeling van machteloosheid, irritatie en onveiligheid.

Wat nu, wat moet ik doen, gaat er door mij heen. Laten we, ondanks deze ervaringen toch genieten van een mooie maand en een gelukkig 2024, zeg ik als ik ophang. Ik ben superdankbaar dat deze man de moeite nam om mij in te lichten. Het gesprek was heel prettig en ook geruststellend.

Wat maakte het gesprek waardevol en gerustellend?

Het besef dat ik niet de enige ben met dezelfde ervaringen. De wetenschap dat er mogelijk vele duizenden bedrijven gehackt zijn maakt mijn ervaring tot een gedeelde ervaring. Door erover te praten met een ervaringsdeskundige, voel ik mij gehoord, herkend en erkend. En krijg ik tips mee waar ik zelf niet aan gedacht heb. Dit gesprek nodigt mij ook uit om deze blog te schrijven over veiligheid. Ik besef opnieuw hoe krachtig mijn interne veiligheid, die ik door de zwaarste tijden heen heb opgebouwd, is. Dit besef maakt mij heel blij.

Het thema veiligheid legde vandaag een kronkelige weg af om mij te bereiken. Via hackers, een gehackt bedrijf, de hack van mijn eigen gegevens kreeg ik een mooi gesprek en waardevolle tips. En werd mijn fundament van veiligheid getest. Dit fundament is mijn ankerpunt dat ervoor zorgt, dat ik niet hysterisch en paniekerig word maar nu beter weet hoe om te gaan met de hacking.

Ik reik uit naar jou

Veiligheid is een van de belangrijkste menselijke basisbehoeften. We hebben er allemaal op de een of andere wijze mee te maken.

Misschien voel jij je onveilig in je leven door allerlei uitdagingen en ervaringen en zou je graag nuttige en belangrijke tips willen? In mijn boekpakket “Vrede sluiten met je afkomst”, geef ik je veel tips en laat ik zien hoe ik mijn ergste ervaringen, die ervoor zorgden dat ik mij totaal onveilig op alle lagen van mijn leven voelde, omgezet heb naar een fijn en zielsbewust leven. Het boekpakket bevat het boek, een plezierige en helende meditatie waarin ik de bijzondere de kracht van Hawaii inzet, en een digitaal werkboek met eenvoudige oefeningen om je alvast op weg te helpen.

Met afkomst wordt trouwens de menselijke afkomst in al haar aspecten bedoeld. Alles heeft in feite een afkomst. Het boek nodigt je uit om je menselijke afkomst en bestaan weer fijner en gelukkiger te maken.

Om zielsbewust te leven. Een zielsbewust leven betekent trouwens niet dat je 24/7 alleen maar blij bent. Het betekent dat je in staat bent om de ervaringen om te buigen naar je werkelijke kracht. Daar ligt namelijk de veiligheid.

Op deze prachtige uitgeverssite laat ik je graag de sfeer proeven en kun je een hoofdstuk downloaden. En lees je ook de ervaringen van lezers en meer waardevolle artikelen met tips.

Hier schaf je het rechtsreeks bij mij aan. Goed nieuws! Ik neem tot en met 20 december de verzendkosten voor mijn rekening, en signeer ik het boek voor je met een liefdevolle boodschap. Als je het nu bestelt, heb je het voor de Kerst binnen! Ook waardevol om het iemand te schenken die een duwtje in de rug kan gebruiken.

Wil je de onveiligheid bij de wortels aanpakken en wil je graag dat ik met je meeloop? Op 13 december start dit kort en krachtig programma waar je de werkelijke roots ontdekt en loskoppelt van jouw energieveld om vanuit jouw eigen kracht en energie te leven. Onveiligheid komt vaak uit de voorouderlijnen voort en kan losgekoppeld worden.

Tot en met 7 december geniet je van een Early Bird aanbod. Ben je erbij?

Heb je vragen? Stel ze gerust. Ook met een gehackt telefoonnummer ben ik nog steeds bereikbaar.

Jane Mahalini

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *