Hoe jouw innerlijk kind jouw sexualiteit heelt

Het begin

Herinner jij je het moment dat je als kind onbevangen en onbevreesd, onbewust van gevaar, van de bank afsprong? Of over de leuning van banken, stoelen gleed en je nooit afvroeg of die wel stevig genoeg waren om je te dragen?

Herinner je je het moment dat je vader of oom of een andere sterke man je in de lucht gooide en dat je het uitgilde van plezier? Je genoot en wist je dat je weer opgevangen zou worden.

Als je je bezeerde werkte dat kusje van je moederslippen als een wondermiddel en was je pijn vaak gauw over.

Misschien herken je jezelf hier helemaal in of juist helemaal niet? Beiden opties zijn mogelijk….. Deel dat gerust met mij.

De eerste intieme fase

Als baby werd je gehuil herkend als een roep om eten en aandacht en kreeg je die. Je werd gewiegd en getroost. Je voelde je geborgen en veilig, gewenst en beschermd. Je leerde intimiteit kennen als iets normaals en vanzelfsprekend.

Blootzijn was heel normaal als je verschoond werd. Je maakte van de verschoonmomenten juist een ondeugend speelmoment door weg te draaien of te kruipen als je de luier omkreeg. Blootzijn was leuk en speels.

Je speelde als baby al met je geslachtdelen, het gaf je een fijn gevoel. Je was nieuwsgierig naar je vingers, je voeten, je vagina of penis. Je stopte alles, inclusief je voetjes, in je mond om materie te leren kennen door te proeven.

Je proefde jezelf. Je proefde het leven. Je had een compleet contact met je lijf, je ziel, je seksualiteit.

Het leven was magisch, je was gevuld met verwondering. Je lichaamscellen waren door deze magie en verwondering blij.

Je gebruikte je stem zoals je dat wilde en voelde. Je gilde, huilde, lachte zonder je in te houden.

Als een kleuter fantaseerde je misschien, net als mijn oudste zoon toen, dat vuilnisman het mooiste beroep van de wereld was omdat je dan achterop de vuilniswagen stond en dat als de vuiniswagen heel hard zou rijden op de snelweg, je ongelooflijk zou genieten van de wind en de snelheid….

Het is een natuurlijk en ongelooflijk prachtig verlangen van de ziel om onbevreesd en vol overgave te kunnen vliegen en te Zijn. Zoals bedoeld.

En toen kwam de verandering..

Gaandeweg de rit, toen je opgroeide, raakte je dit ziele- en lichaamsbesef kwijt en daarmee de magie. Je werd geconfronteerd met gevaar en leerde je dat er wantrouwen, pijn, frustratie, afwijzing, vernederingen bestonden. Keer op keer leerde je dat je via je lichaam pijn kon ervaren.

Je leerde dat het vies en ongewenst was dat je je geslachtdelen aanraakte omdat de omgeving dat afkeurde.

Je leerde dat anderen met verkeerde bedoelingen aan je wilden zitten. Je leerde dat het lichaam niet meer magisch en mooi was, maar dik, lelijk, te mager, te lang, te kort, mismaakt. Je leerde hoe je jezelf onzichtbaar moest maken voor anderen. Je vergat jezelf te bewonderen, je werd onzichtbaar voor jezelf.

Het onbevangen genieten van jezelf en jezelf zijn was compleet weg. Je leerde zelfs dat je je stem anders moest gebruiken, netjes te praten en jezelf in te houden.

Je leerde schuld, schaamte en oordeel te kennen en daarin te geloven.

De gevolgen

Al deze ervaringen, die gedurende vele levens plaatsvonden, lieten beperkende en pijnlijke celherinneringen achter.

De snelheid waarmee je wilde vliegen veranderde in vastigheid en kwam je vast te zitten in het leven. Je geloofde dat je controle moest hebben omdat je anders een speelbal werd van het leven en van anderen. Je denken werd belangrijk, want het hele leven moest beredeneerd en berekend worden.

Je lichaam, met name je hart, sloot zich af. Je besloot alle gevoel af te sluiten omdat het leven pijn deed. Je trad uit je lichaam en sloot jezelf op in je hoofd. Daarmee sloot je jezelf af voor je eigen natuurlijke stroom van seksuele energie. Je bekken raakte verstopt. Je werd voorzichtig en wantrouwend in relaties.

Je had in bed fantasien en prikkels van buiten nodig om je opgewonden te voelen. Je raakte je ontvankelijkheid en overgave kwijt. Je werd bang voor intimiteit.

Het blije en onbevangen kind was verdwenen en maakte plaats voor het gekwetst kind dat je op alle vlakken van je leven vergezelde en je steeds herinnerde aan al die oude pijnstukken. Je leerde er alles aan te doen om erkend, geaccepteerd en geliefd te worden door anderen.

Misschien is jouw leven helemaal niet begonnen met leuke ervaringen en heb je al vanaf het begin het leven van een gekwetst kind geleefd. Dan leert het bovenstaande je meer over hoe het blije kind het leven beleeft en hoe belangrijk het is om toch het blije kind in jou te leren kennen.

Waar brengt het blije kind je naar toe?

Als deze herinneringen die vaak je leven op allerlei lagen beheersen komen 100 % van het gekwetst kind en zitten vaak in je onderbewustzijn vast. Dat betekent dat je, zonder dat je het in de gaten hebt, je hele leven op zoek gaat naar erkenning, liefde en acceptatie buiten jezelf.

Om vanuit hart en ziel te kunnen genieten van de liefde moeten je lichaam, je hart, je seksualiteit terugstappen naar die magische momenten van het blije onbevangen kind. Deze terugkeer is een magisch, pittig en beproefd pad. Het is een levenslang pad wat veel investering vraagt.

Vind je jezelf waard om terug te keren, dan stap je door op dit pad, ongeacht de moeite die het kost.

Het pad brengt je namelijk terug naar het blije onbevangen kind dat ooit uit Onschuldige goddelijke seksuele kracht en Onvoorwaardelijke Liefde ontstond. Het pad brengt je terug naar je oorspronkelijke staat van zelfliefde, – erkenning en -acceptatie.

Je bent dus uit Onschuld ontstaan en daar keer je ooit weer naar terug. En dat is Essentie, dat is Waarheid.

Schuld, schaamte en oordeel zijn je aangeleerd. Daardoor zijn ze slechts illusies en illusies kun je allemaal afleren.

In mijn levensmissie werk ik aan het vrijmaken van onze seksuele energie van schuld, schaamte en oordeel zodat je weer vanuit essentie van jezelf houdt en vanuit die staat liefhebt en leeft.

Het ultieme doel van seksualiteit is het bereiken van je essentie. Het Blije Kind. Daar heb ik inmiddels honderden mee geholpen. Ik hoop de komende jaren daar miljoenen mee te kunnen helpen.

Ik doe dit nu nog via 1 op 1 coachingstrajecten, Hawaii Love Retreats, groepsworkshops, talkshows.

Wil je meer hierover weten? Neem dan gerust contact met mij op via info@janeharidat.com. Er komen groepsprogramma’s aan over intimiteit in relaties.

Het is zo fijn als we ons veilig voelen binnen onze seksualiteit. En weer intiem worden met onszelf en van daaruit met de ander.

In liefde,

Jane Haridat

www.janeharidat.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *