Het wonder van vergeving – De Lotusvijver

Ho’oponopono uit Hawaii, Eenheid vanuit diversiteit, emancipatie

Met alles wat ze in dit leven zowel privé als zakelijk doet, wil Jane Haridat, een Hindoestaanse vrouw van Surinaamse afkomst, een bijdrage leveren aan een wereld waarin er meer blijdschap, gelijkwaardigheid, vrede en harmonie komt tussen vrouwen en mannen.

Wereldwijd zien we dat een onjuist gebruik van seksuele kracht heel veel ellende aangericht heeft binnen gemeenschappen.

Jane gelooft dat heling ons zal helpen om een blijere wereld te creëren voor ons allen. Ze werkt voornamelijk aan de ontwikkeling van vrouwelijke krachten en kwaliteiten. Ze beschouwt de kracht van vrouwelijke energieën, die zowel in vrouwen als in mannen aanwezig zijn, als dé creatiekracht die zal bijdragen aan een spirituele en harmonieuze wereld. Jane leerde door Ho’oponopono, de Hawaiiaanse leer waarom vergeving en verzoening zo belangrijk zijn.

Ho’oponopono houdt letterlijk in: actie ondernemen om iets dat niet goed is of was, recht te trekken en op te lossen. Dit gebeurt door middel van vergeving en verzoening. Jane voelde zich vaak klein, krachteloos en vooral slachtoffer van het bestaan.

Ze ontdekte dat dit kwam door herinneringen die vastzaten in mijn lichaam en onderbewustzijn. Het vasthouden van oude herinneringen deed pijn, haat en allerlei nare emoties herleven en veroorzaakte steeds de problemen die ik liever kwijt dan rijk was. Door vergeving is ze innerlijk bevrijd. Vergeven is bevrijdend. Ze leerde om onvoorwaardelijk lief te hebben. Vergeving doet haar weer volledig leven.

Lotusvijver:

Het wonder van vergeving

Zondag 22 maart, 00.00 – 01.00 uur Radio 5. (Op de nacht van zaterdag op zondag)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: