Wat vertelt het vreemdgaan van een ander mij over mijzelf.

Ik kreeg na twee weken in een relatie te zijn opeens een heel vreemd gevoel. Ik had het gevoel dat mijn nieuwe vriend, een soulmate, toch niet alleen was zoals hij zei en dat hij vreemd ging. Althans zo voelde het voor mij. Ik vroeg ernaar en hij hield vol dat er niets meer tussen hem en zijn ex was.

Toch liet het gevoel dat er wel wat was gebeurd tussen hen mij een paar maanden later nog steeds niet los.

Ik besloot de onderwerp nogmaals ter sprake te brengen. Toen gaf hij toe dat hij in een moment waarop hij niet meer wist hoe met zijn gevoelens voor mij om te gaan, zijn uitvlucht had gezocht bij zijn ex.

Hij was totaal in de war gebracht door mijn innerlijke kracht waardoor hij aan zichzelf was gaan twijfelen. Hij voelde zich “ont-mand” doordat ik een totaal andere vrouw was dan hij tot nu relaties mee had gehad. Hij wist simpelweg niet om te gaan met wat hij bij mij ervoer.

Dit kan natuurlijk het geval zijn, maar gevoelens van verraad, oneerlijkheid, jaloezie, diepe woede, zelfs verlatingsangst kwamen bij mij allemaal naar boven. Ik was niet voorbereid op de heftigheid en complexiteit ervan.

Ik ben door al deze lagen heen gegaan. Ik heb het mezelf gegund om alle verdriet, woede, agressieve reacties die loskwamen te uiten en een plek te geven. Ik ben geen enkele bewustzijnslaag uit de weg gegaan. Ik ben volgens mij in mijn leven nog nooit zo krachtig voor mezelf gaan staan.

Mijn vraag

Ik wist van tevoren dat deze man in mijn leven kwam om mij te begeleiden naar de diepe innerlijke bevrijding die mijn einddoel is in mijn leven. Dat is een leven waarin ik niet meer vanuit voorwaardelijke liefde handel, maar onvoorwaardelijke liefde belichaam en innerlijk totaal vrij ben. Echt Vrij. Deze staat ken ik heel goed uit vorige levens.

Daartoe zijn we eigenlijk met z’n allen hier op aarde zou ik bijna willen beweren!

Ik heb de afgelopen 25 jaar stevig en zeer diepgaand aan mezelf gewerkt. De ui zodanig afgepeld dat ik mij absoluut vrij voel op vele lagen.

Echter bevindt dit ui zich bij ons allen, in het onbewuste veld van ons bewustzijn. Een onbewust veld dat, wetenschappelijk gezien, 95 % van ons totale bewustzijnsveld omvat. Ons bewuste bewustzijn is slechts 5 % van het totaal.

Ik kwam door deze ervaring op een laag terecht met reststukken uit vorige relaties zowel uit dit als vorige levens. Deze man is een relatie uit een vorig leven, tevens een soulmate.

Ik had eerlijk gezegd, na alle spirituele groei, niet verwacht dat deze laag zo ongelooflijk heftig zou zijn.

Ik had aan het universum gevraagd om een man waar ik mijn eventuele reststukken allemaal mee zou helen.

DIE KREEG IK DUS! VOILA!

Hemeltjelief!

Lag de heftigheid aan hem? Om eerlijk te zijn NEE! Ik gooide mezelf in een onbekende diepte, niet wetend wat ik tegen zou komen. Dacht reststukken op te ruimen.

Gaf ik hem wel de schuld van mijn pijn? JA, ZEKER WETEN! Waarom deed ik dat? Omdat ik als mens, als vrouw, als kind al deze pijn en emoties voelde en vanuit mijn menszijn handelde. Het was vanuit het tekort van Eigenliefde, Erkenning, Acceptatie van mezelf door de overgebleven kindstukken.

Ik zocht ondanks mijn spirituele ontwikkeling liefde, erkenning, acceptatie buiten mezelf. Ik dacht, voelde en handelde vanuit mijn kindstukken.

Hij triggerde deze stukken vanuit mijn tenen omhoog en werd ik bewust gemaakt van wat ik nog te helen had om onvoorwaardelijke liefde te belichamen. Want al die kindstukken die verborgen zijn in die 95 % van ons bewustzijn, houden namelijk de voorwaardelijke liefde en behoeften in stand.

Hoe ik mij voelde?

Heel dom en verward dat ik mij zo voelde. De intensiteit van de afhankelijkheid die ik voelde was zo absurd sterk dat ik mij helemaal terug bij af voelde in mijn spirituele ontwikkeling.

Ik was vertwijfeld. Ik vroeg mij af of ik opnieuw de berg moest beklimmen. Ik zag het eerlijk gezegd vanwege de heftigheid van alle ervaringen, even niet zitten.

Ach, weet je, nu weken verder na mezelf kwijt te zijn geweest in de heftigheid van de verwerking, ben ik nu weer volledig terug bij MIJ. Vele lessen wijzer. Vele besluiten rijker zowel prive als zakelijk.

Die lessen deel ik graag nu met je.

Wat deze ervaring mij bracht

Ik ontdekte tijdens mijn wandeling op eerste Paasdag dat mijn wezen al die tijd geschreeuwd had om de erkenning van hem te krijgen van de Goddelijke Vrouw in mij. Om die vrouw te leren kennen en te omarmen. Echter leerde ik ook dat het niet zijn taak was om mij dat te geven. Simpelweg omdat hij gekozen had voor een totaal ander bewustzijn wat vrouwen betreft. En dat ik de ENIGE was die mijn ware identiteit moest eren, liefhebben. Anders blijf ik in de afhankelijkheidspositie ten opzichte van de ander. Mijn doel is totale innerlijke vrijheid. Dan heb ik onafhankelijk van de ander volledig te staan voor Mij!

Vragen om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben betekende ook dat ik zijn bewustzijn moest accepteren en bij hem laten. Mijn verantwoordelijkheid was en is nog elke seconde van mijn leven om ervoor te zorgen dat ik mezelf weer terugvond. Ik had in mijn eigen bewustzijnsveld te blijven. Ik was van mijn eigen bewustzijnsveld afgestapt door mijn verwachtingen op hem te projecteren.

Dit was het BEDROG naar mezelf! Ik bedroog mijzelf en dat werd door zijn bedrog bevestigd of beter nog gespiegeld.
Zelfbedrog geeft een hele diepe pijn. De verlatingsangst van het gekwetste kind maakte mij duidelijk hoe ik mezelf had verlaten. Ik keerde terug naar Mezelf.

Ik verbond de Man in mij nog dieper met de Vrouw IN MIJ. De man in mijzelf beter leren kennen en inzetten is ook nodig op op het aardse niveau mijn bedrijf succesvoller te maken.

Ik kan nu dit bedrog naar een ander niveau tillen en hiermee anderen die zich bedrogen voelen helpen om hun eigen bewustzijnsniveau te verhogen en weer te verankeren in hun kern. Zodat zij nog veel meer vanuit eigenliefde, erkenning en acceptatie gaan leven en liefhebben.

Dat betekent dat deze ervaring niet alleen voor mij bedoeld was en is. Ik doorleef het en geef de inzichten door aan de wereld waardoor het collectieve bewustzijn verder verlicht wordt.
Ik besef namelijk heel sterk hoe deze ervaring enorm bijdraagt om mijn levensmissie om anderen te leren vanuit hun essentie te leven en liefhebben, te vervullen.

Ik ben, volgens mij nog nooit in mijn leven zo stevig voor mezelf opgekomen zonder de angst de ander kwijt te raken. Het is ECHT een enorm bevrijdend gevoel. Ik heb, zonder enige buikpijn hele stevige grenzen neer die nu gerespecteerd worden.

Het hoeft niet zijn taak te zijn om mijn vrouwzijn te leren kennen en te eren, echter is en blijft het wel mijn taak om heel duidelijk te zijn in wat ik wil, hoe ik dat wil en daarvoor te staan, ongeacht de gevolgen. Behoud van de relatie was namelijk nooit de inzet bij mij, wel de terugkeer naar mezelf, no matter what.

Is erkenning dan niet nodig of flauwekul?

Ik zeg hiermee niet dat we elkaars Goddelijkheid niet mogen erkennen en respecteren. Liever wel dan niet. Maar soms komt iemand in je leven waar karmische stukken mee uitgewerkt moeten worden om elkaar naar een volgend niveau van bewustzijn te tillen.

Dat is, zoals ik dat vaker heb mogen ervaren, de rol van soulmates. Soms blijven die bij elkaar, soms niet. Ik weet net als bij de andere soulmates die ik heb ontmoet, dat deze relatie tijdelijk is.

Daarom ontvang ik echt elke les en doe daar mijn voordeel mee. Hopelijk hij ook. Maar dat is zijn pad. Ik blijf op het mijne lopen. Al dan niet blij of met knikkende knietjes. Ik blijf erop!

Het is echt zo heerlijk om mezelf vrij gemaakt te hebben van de verwachtingen en projecties op de ander.

Dit is innerlijke bevrijding.

Of ik nu nooit meer bedrogen zal worden?

Geen idee.. ik weet wel dat ik uit deze ervaring al mijn voordeel haal die mij leiden naar mijn eigen innerlijke bevrijding deze laag van het ui. En dat ik een enorme bewustzijnsshift heb gemaakt.

Ik kan nu met een gerust hart zeggen: ik ben weer bevrijd.

Komt de volgende laag van het ui om bevrijd te worden? Prima, die verwelkom ik dan met liefde en doe hier weer mijn voordeel mee.

Dat is namelijk de verplichting die ik naar mezelf heb. Anders bedrieg ik mezelf weer.

Lieve lezer,

Ik hoop je met mijn persoonlijk verhaal een visie aan te reiken die je helpt om jezelf naar een ander niveau van ervaren te tillen.

Voel je vrij om mij te benaderen als je wat hulp hierbij kunt gebruiken.

In liefde, Jane

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: