Stout durven zijn is een gave

Als kind werd ik vanwege mijn mondigheid vaak stout en brutaal genoemd. Ik sloeg na alle tikjes en standjes al gauw dicht en had jarenlang moeite om te zeggen wat ik werkelijk voelde. Ik voelde de kramp in mijn buik en keel als ik antwoord moest geven op een vraag die mij werd gesteld. Ik zei heel wat anders dan wat ik werkelijk wilde. Waardoor de kramp en frustraties in mijn lijf alleen maar groter werden.

Ik werd het meisje dat zich snel aanpaste om niet afgewezen te worden en het met iedereen, die een eigen mening durfde te hebben, eens was.

Ik leerde door de eisen van de Nederlandse maatschappij dat, als ik verder wilde komen op de carriereladder, een eigen mening moest hebben.

Ik heb mij de afgelopen 40 jaar door alle lagen van angst om stout en brutaal gevonden worden, door gewerkt.

En heb ik nu zelfs een duidelijke eigen mening over stoutzijn en seksualiteit.

Seksualiteit is een onderwerp waar nog zoveel oordeel, schaamte, schuld op zit. Het is het onderwerp waar iedereen nieuwsgierig naar is en waar de grootste taboes op zitten.

Jeetje, wat heb ik standjes en tkken gekregen toen ik mezelf als kind bekeek of aanraakte. Je begrijpt dat ik toen zelf seksualiteit vies en verwerpelijk vond.

Wat was het bekijken en aanraken van mezelf toch STOUT en dat mocht ik toch niet zijn?

Hmmm…. wijzen religies, kerken en allerlei stromingen seksualiteit misschien ook af omdat we dan met ons allen stout zouden worden? En dan achter de ware betekenis van seksualiteit zouden komen en daardoor misschien te sterk worden?

Deze gedachte komt opeens op bij mij omdat ik na veel innerwerk ontdekte dat het spreken juist een van mijn grootste krachten is. En dat ik dat moest gaan inzetten om seksualiteit vrij te maken van schuld, schaamte en oordeel. Deze bevrijding zorgt ervoor dat we werkelijk contact maken met onze ware potentie. Want dat is wat seksuele energie is. Het is onze potentie zoals wij dat vanuit de Bron kennen.

En praten over seksualiteit geeft mij een zalig gevoel van STOUT ZIJN. Het maakt mij blij, vrij en bewust van mijn gave en moed om Stout te Zijn zonder bang te zijn voor klappen of de mening van anderen.

Openlijk erover praten maakt vrij en het geeft anderen ook meer inzichten over hoe zij omgaan met hun seksualiteit. Met mijn openheid hoop ik zoveel als mogelijk mensen te helpen om ook te openen en lekker stout te worden in hun liefdesleven.

Lekker open en onbevangen zoals een blij kind dat is.

Ik weet nu dat stout zijn niet iets verkeerd is maar een gave. In bed moet je stout durven zijn, helemaal op jouw manier. Liefdevol, teder, wild, zacht, geil, open, met eigen wensen. Dan geniet je het meeste vanuit je hart en ziel. Dan ervaar je soul Sex.

Juist met het stout en open zijn in bed hebben heel veel mensen moeite. Omdat zij net als ik in hun jeugd tikjes of standjes kregen omdat ze volgens hun omgeving stout waren.

Ik weet het, het vergt misschien wat moed om zover te komen. Ik bied je graag wat hulp.

Ik ga nu zover met stout zijn dat ik zelfs een eigen talkshow heb over Soul Sex.

Kom op 29 november naar mijn talkshow in Djoj Rotterdam en zie hoe anderen het durven om op hun manier stout te zijn. Van voorbeelden leerde ik zelf het meest en dat gun ik jou ook.

Hier lees je er alles over.

With liefdevolle stoute groetjes,

Jane

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: